Κοιλιοκάκη

10 ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ ΣΤΗ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

1. Πεπτικά προβλήματα
Υπάρχουν πολλά πεπτικά προβλήματα που σχετίζονται με δυσανεξία στη γλουτένη.
Πεπτικά προβλήματα όπως αέρια, φούσκωμα, διάρροια και ακόμα και η δυσκοιλιότητα. Δυσκοιλιότητα ιδιαίτερα σε παιδιά μετά από φαγητό που περιέχει γλουτένη.

2. Θυλακική Υπερκεράτωση
Θυλακική Υπερκεράτωση, αλλιώς γνωστή ως το δέρμα κοτόπουλου, είναι μια κατάσταση του δέρματος που εμφανίζεται με σκληρά εξογκώματα στο δέρμα, συνήθως στο πίσω μέρος των χεριών σας. Αυτή η κατάσταση του δέρματος μαζί με την ερπητοειδή δερματίτιδα, μια παρόμοια κατάσταση του δέρματος, έχουν συνδεθεί με την δυσανεξία στη γλουτένη. (USNews).

Αυτό προκαλείται ως αποτέλεσμα της ανεπάρκειας λιπαρών οξέων και κατά δεύτερο λόγο ανεπάρκειας σε βιταμίνη Α που προκαλείται απο την δυσαπορρόφηση λίπους, με την καταστροφή της βλεννογόνου του εντέρου απο την γλουτένη.

3. Απώλεια Ενέργειας ή διαταραχή Προσοχής
Εάν αισθάνεστε ότι το μυαλό σας είναι ομιχλώδης ή αισθάνεστε κουρασμένοι, άγχος, κατάθλιψη, μεταβολές στη διάθεση και ADD, διαταραχή συγκέντρωσης ή προσοχής, μετά από την κατανάλωση ενός γεύματος με γλουτένη, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι της δυσανεξία στη γλουτένη. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας εργάζεται σκληρά για να αφαιρέσει μια επιβλαβή ουσία.

4. Η διάγνωση μιας αυτοάνοσης νόσου
Αν έχετε διαγνωστεί με μια αυτοάνοση ασθένεια, όπως θυρεοειδίτιδα, Hashimoto, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ελκώδη κολίτιδα, λύκος, ψωρίαση, σκληρόδερμα ή σκλήρυνση κατά πλάκας, ο ένοχος θα μπορούσε να είναι μια δυσανεξία στη γλουτένη. Πολλοί άνθρωποι με δυσανεξία στη γλουτένη θα αναπτύξουν τα συμπτώματα μιας αυτοάνοσης νόσου ειδικά εάν έχουν κοιλιοκάκη.

5. Νευρολογικά συμπτώματα
Τα νευρολογικά προβλήματα όπως η περιφερική νευροπάθεια (μυρμήγκιασμα στα άκρα), η επιληψία, η κατάθλιψη, το άγχος, και ADHD όλα συνδέονται με δυσανεξία στη γλουτένη.

6. Η υπογονιμότητα
Όταν ένα πρόσωπο που έχει δυσανεξία στη γλουτένη και παρόλα αυτά τρώει γλουτένη, βάζει το σώμα του σε μια φλεγμονώδη κατάσταση και αυτό μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα και στα δύο φύλλα. Ορμονικές ανισορροπίες, όπως PMS, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή ανεξήγητη υπογονιμότητα.

7. Ημικρανίες
Οι ημικρανίες προκαλούνται συνήθως από τροφικές δυσανεξίες όπως η σοκολάτα ή γλουτένη. Εάν έχετε χρόνιες ημικρανίες, μπορεί να είναι μια δυσανεξία στη γλουτένη. Πολλοί ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με κεφαλαλγίες και ημικρανίες δεν μπορούν να βρουν την αιτιολογία.

8. Χρόνια κόπωση, ινομυαλγία
Σύμφωνα με μια μελέτη, μια δυσανεξία στη γλουτένη μπορεί να είναι η πηγή της χρόνιας κόπωσης ή της ινομυαλγίας. (NCBI) Πολλοί άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με αυτές τις ασθένειες δεν καταλαβαίνουν τι τις προκαλεί. Αυτές οι διαγνώσεις απλά δείχνουν ότι ο συμβατικός γιατρός σας δεν μπορεί να εντοπίσει την αιτία της κούρασης ή του πόνου σας.

9. Πόνο στις αρθρώσεις, φλεγμονή
Πόνος στις αρθρώσεις, όπως δάχτυλα, τα γόνατα ή τους γοφούς. φλεγμονή και οίδημα είναι ένα κοινό σημάδι δυσανεξίας στη γλουτένη.

10. Κυκλοθυμία, Αλλαγές διάθεσης
Η κατανάλωση γλουτένης μπορεί να προκαλέσει άγχος, κατάθλιψη και εναλλαγές της διάθεσης, ADD, διαταραχή συγκέντρωσης ή προσοχής.

 

Πηγή    fytro.wordpress.com