Αλμυρά, Συνταγές

Σαλάτα Couscous Χωρίς Γλουτένη – Healthy & Light

Υλικά

  • 150 γρ. COUSCOUS PEAK’S Χωρίς Γλουτένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 γεμάτη κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γλ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Πλένεις καλά το COUSCOUS PEAK’S.  Το στραγγίζεις καλά και το ετοιμάζεις σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες. 
  2. Πλένεις τις ντομάτες και τις αφήνεις στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τους χυμούς τους.
  3. Ψιλοκόβεις όλα τα λαχανικά (κρεμμυδάκια, πιπεριά, αβοκάντο, μαϊντανό) και τα τοποθετείς σε ένα μπολ. 
  4. Ετοιμάζεις μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
  5. Ανακατεύεις τα κομμένα λαχανικά  με την βινεγκρέτ.
  6. Όταν το Couscous είναι έτοιμο, το βάζεις στο μπολ με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ . 
  7. Ανακατεύεις και προσθέτεις τα φύλλα δυόσμου. 
  8. Αν επιθυμείς διορθώνεις τη γεύση με επιπλέον πιπέρι.
  9. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, καλύπτεις τη σαλάτα και την αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά για να μαριναριστούν τα υλικά. 

Η σαλάτα COUSCOUS είναι από μόνη της ένα πιάτο πλήρες και ελαφρύ. Είναι όμως επίσης ένα ωραίο συνοδευτικό για ψαρικά και κρεατικά.