Συνταγές

ΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ CONSENZA

Υλικά

Υλικά:

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

Aν θέλεις να φτιάξεις σπιτικό ψωμί και αναζητάς την πιο γρήγορη, εύκολη και απλή συνταγή, δοκίμασέ την και θα ενθουσιαστείς!
 
Εκτέλεση :
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύεις ελαφριά με έναν αναδευτήρα.
  2. Κάνεις μία λακουβίτσα στη μέση και ρίχνεις το νερό και το λάδι.
  3. Ανακατεύεις όλα τα υλικά με μία κουτάλα μέχρι το μείγμα να ανακατευτεί καλά και να κολλάει ελαφριά. Αν χρειαστεί ρίχνεις λίγο ακόμα αλεύρι. 
  4. Καλύπτεις με μεμβράνη και αφήνεις το μείγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου 1-2 ώρες.
  5. Λαδώνεις μία μακρόστενη φόρμα και αδειάζεις τη ζύμη. Την στρώνεις να απλωθεί καλά και λαδώνεις ελαφριά το ζυμαρακί. Το χαράζεις σε 2-3 σημεία και αν θέλεις πασπαλίζεις με λίγο σουσάμι. 
  6. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200oC.
  7. Ψήνεις για περίπου 1 ώρα.
  8. Το ξεφορμάρεις αμέσως και το βάζεις σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  * Για πιο σκούρο και πιο χωριάτικο ψωμάκι, μπορείς να αντικαταστήσεις 100γρ αλεύρι, με το Μείγμα Αλευρών Για Σκούρο Ψωμί CONSENZA.