Συνταγές

ΖΟΥΜΕΡΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

Υλικά για το σιρόπι:

  • 350γρ Ζάχαρη
  • 350ml Nερό 
  • Χυμός 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Η τέλεια πορτοκαλόπιτα χωρίς γλουτένη! 

Ζουμερή και αφράτη, γεμάτη αρώματα πορτοκαλιού, θα την λατρέψεις!

Εκτέλεση για την πορτοκαλόπιτα:
  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό, τόσο όσο να τα σκεπάζει. 
  2. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 
  4. Τα κόβουμε σε κομμάτια όπως είναι με τη φλούδα τους, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
  5. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ, για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. 
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη βανίλιας, το λάδι, τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και τέλος την πολέντα με το  μπέικιν πάουντερ.
  7. Στρώνουμε με λαδόκολλα,  ένα ταψάκι περίπου 25cmX25cm και αδειάζουμε το μείγμα μας. 
  8. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά στον αέρα, στους 180 βαθμούς.

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 

 

Αφού ψηθεί η πορτοκαλόπιτά μας, την βγάζουμε από τον φούρνο μας και καυτή όπως είναι, ρίχνουμε το σιρόπι μας χλιαρό και σιγά σιγά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.