Αλμυρά, Συνταγές

ΑΣΠΡΟ ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ SEMPER

Υλικά

• 500 γρ. Μείγμα White Mix Semper για αρτοποιήματα
• 450 ml χλιαρό νερό (37 βαθμοί)
• 50 ml ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. αλάτι
• 25 γρ. φρέσκια Μαγιά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα.
  2. Σε μια φόρμα μακρόστενη διαστάσεων 30×11 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνειά της και αλείφουμε τη βάση της φόρμας με λίγο λάδι.
  3. Τοποθετούμε μέσα στη φόρμα το ζυμάρι μας, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
  4. Θερμαίνουμε το φούρνο στους 50°C για λίγη ώρα και τον σβήνουμε.
  5. Τοποθετούμε στο φούρνο τη φόρμα με το ψωμί και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο.
  6. Προθερμαίνουμε εκ νέου το φούρνο στους 200°C βαθμούς και αφού αλείψουμε προσεκτικά με λάδι το ζυμάρι μας για να μην ξεφουσκώσει, ψήνουμε το ψωμί μας για 30′.
  7. Στη βάση του φούρνου βάζουμε ένα σκεύος με ζεστό νερό.
  8. Μετά από τα 30′ βγάζουμε το ψωμί μας από τη φόρμα, το γυρίζουμε ανάποδα και ψήνουμε ακόμη για 15′ να ψηθεί καλά και από την κάτω πλευρά.

 

Μικρά μυστικά!
Μπορούμε αν θέλουμε  να κόψουμε το ψωμί μας σε φέτες για τοστ ή να το τοποθετήσουμε σε 2 μικρότερες φόρμες. Μπορούμε ακόμη να βάλουμε την ζύμη σε φορμάκια για muffins και να κάνουμε ατομικά ψωμάκια.