Γλυκά, Συνταγές

Μελομακάρονα με Βρώμη & Ζάχαρη Καρύδας Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

Για 25 τεμάχια περίπου:

  • 3/4 κούπα ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • 4 κούπες Βρώμης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο

Για το σιρόπι:

  • 1 κούπα μέλι
  • 6 κουταλιές ζάχαρη καρύδας
  • 2 κούπες νερό
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 2 γαρύφαλα
  • 1 κομματάκι φλούδα από πορτοκάλι
  • Τριμμένο καρύδι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Μελομακάρονα χωρίς αλεύρι, με ζάχαρη καρύδας που σε γεύση δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα “κανονικά” μελομακάρονα.

 Εκτέλεση :

Αρχίζουμε με το σιρόπι.

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το μέλι.
  2. Μόλις πάρουν βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  3. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Περνάμε στη ζύμη.

  1. Αλέθουμε τη βρώμη στο μπλέντερ ώστε να γίνει αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
  3. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς.
  5. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα ρίχνουμε απευθείας στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για μισό λεπτό περίπου, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές.
  6. Τα βάζουμε σε στρώσεις σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με τριμμένο καρύδι.

Μύρισαν Χριστούγεννα!

 

Πηγή : https://www.greenbay.gr/