Συνταγές

Αλμυρό Κέικ Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 280γρ. Μείγμα WHITE MIX SEMPER
  • 15γρ. μπέικιν πάουντερ χ.γλ.
  • 3 αυγά
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 250γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 160γρ. σπορέλαιο
  • 250γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα κομμένη κομματάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι και το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, βάζουμε τα τριμμένα τυριά, τις πιπεριές και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50′ – 60′  στους 180 οC, μέχρι να ροδίσει καλά.