Γλυκά, Συνταγές

Γλυκιά Γαλατόπιτα Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

• 1 λίτρο γάλα
• 180 γρ. ζάχαρη
• 3 αυγά
• 2 βανίλιες
• ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
• 30 γρ. βούτυρο
Προαιρετικά:
• Μία χούφτα σταφίδες
• Μία χούφτα χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Απολαμβάνουμε γλυκιά Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο για κάθε στιγμή της ημέρας!

  1. Κοσκινίζουμε την πολέντα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη και την πολέντα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  3. “Χτυπάμε” τα αυγά και προσθέτουμε μέσα 2-3 κουταλιές από το μείγμα της κρέμας. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα των αυγών στην κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα σε σκεύος 25×30 εκ. που το έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50- 55 λεπτά μέχρι να ροδίσει.                                                                                       

 Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε στο μείγμα μια χούφτα σταφίδες και μια χούφτα χοντροκομμένα καρύδια στη γαλατόπιτα πριν το ψήσιμο.

TIP: Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προτού σερβίρουμε.