Αλμυρά, Συνταγές

Πέννες Φαγόπυρου με σάλτσα σπανάκι και κατίκι Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

(για 3-4 μερίδες)

  • 240 γρ ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΦΑΓΟΠΥΡΟ GRECIAN LIVING 
  • 30 γρ σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1 κ.σ κατίκι
  • 30 γρ κρασί
  • 6 γρ άνηθο
  • 6 γρ δυόσμο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 7 ντοματίνια
  • Χυμό από λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τις πέννες για 12 λεπτά να βράσουν.
  2. Έπειτα αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξεβγάζουμε με νερό και προσθέτουμε λίγο λάδι ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμύδι και το ξερό κρεμμύδι.
  4. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.
  5. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  6. Σοτάρουμε το σπανάκι.
  7. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι.
  8. Μόλις αποκτήσει χρυσαφί χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Μόλις κρυώσει, τοποθετούμε το μείγμα με το σπανάκι στο μπλέντερ, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, χυμό από λεμόνι και αναμειγνύουμε.
  11. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  12. Σοτάρουμε τα ντοματίνια και το φρέσκο κρεμμύδι.
  13. Σβήνουμε με κρασί.
  14. Προσθέτουμε τη σάλτσα από σπανάκι και τα βρασμένα μακαρόνια.
  15. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  16. Βάζουμε 1 κ.σ κατίκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

* Πηγή :  ιστοσελίδα https://www.grecianliving.com/