Αλμυρά, Συνταγές

Νιόκι με Πέστο Μυρωδικών Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 500 γρ. Νιόκκι πατάτας Le Veneziane
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 20 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 30 γρ. κουκουνάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 15%
  • 30 γρ. τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό μαζί με το ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια και το σκόρδο στο μούλτι και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βράζουμε τα νιόκκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού, τα σουρώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι τα βρασμένα νιόκκι, την κρέμα γάλακτος και το πέστο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια και την παρμεζάνα.