Υλικά
- 120 γρ. Πολέντα Κίτρινη Le Veneziane Molino Di Ferro
- 220γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 2 κουταλιές Μπέικιν Πάουντερ
- Λίγο αλάτι
- 200γρ ζάχαρη
- 4 αυγά μέτρια
- ξύσμα από 5 μανταρίνια
- 190ml ελαιόλαδο
- 260γρ ζάχαρη άχνη
- χυμός από 5 μανταρίνια, σουρωμένος
Εκτέλεση
Αυτό το θεσπέσιο κέικ εσπεριδοειδών, δεν περιέχει ξηρού καρπούς και γαλακτοκομικά και έτσι μπορούν να το απολαύσουν ακόμα και όσοι είναι αλλεργικοί σε αυτά τα προϊόντα!
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέικ 22 εκ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 οC.
- Με ένα πιρούνι, αναμιγνύετε το αλεύρι, την πολέντα, το μπέικιν και το αλάτι, σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μία κιτρινωπή και ομοιογενής μάζα και να αυξηθεί ο όγκος τους δύο με τρεις φορές. Προσθέτετε και το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύετε.
- Σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα προσθέτετε και το μισό από το μείγμα της πολέντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μετά ρίχνετε και το μισό ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Προσθέτετε και την υπόλοιπη πολέντα και το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Το βάζετε στη φόρμα και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι το κέντρο του να είναι ελαστικό, δηλαδή όταν το πιέζετε να επανέρχεται στην αρχική του μορφή.
- Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου, πριν το ξεφορμάρετε.
- Κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη σε ένα μπωλ.
- Κρατήστε περίπου 3-4 κουταλιές χωριστά για το σερβίρισμα.
- Προσθέτετε το χυμό μανταρινιού και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
- Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.