Γλυκά, Συνταγές

ΚΕΙΚ ΠΟΛΕΝΤΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

  • 120 γρ. Πολέντα Κίτρινη Le Veneziane Molino Di Ferro
  • 220γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 2 κουταλιές Μπέικιν Πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • 200γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά μέτρια
  • ξύσμα από 5 μανταρίνια
  • 190ml ελαιόλαδο
  • 260γρ ζάχαρη άχνη
  • χυμός από 5 μανταρίνια, σουρωμένος

Εκτέλεση

Αυτό το θεσπέσιο κέικ εσπεριδοειδών, δεν περιέχει ξηρού καρπούς και γαλακτοκομικά και έτσι μπορούν να το απολαύσουν ακόμα και όσοι είναι αλλεργικοί σε αυτά τα προϊόντα!

  1. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέικ 22 εκ. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 οC.
  3. Με ένα πιρούνι, αναμιγνύετε το αλεύρι, την πολέντα, το μπέικιν και το αλάτι, σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μία κιτρινωπή και ομοιογενής μάζα και να αυξηθεί ο όγκος τους δύο με τρεις φορές. Προσθέτετε και το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύετε.
  5. Σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα προσθέτετε  και το μισό από το μείγμα της πολέντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μετά ρίχνετε και το μισό ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα.  
  6. Προσθέτετε και την υπόλοιπη πολέντα και το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. 
  7. Το βάζετε στη φόρμα και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι το κέντρο του να είναι ελαστικό, δηλαδή όταν το πιέζετε να επανέρχεται στην αρχική του μορφή.
  8. Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου, πριν το ξεφορμάρετε. 
  9. Κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη σε ένα μπωλ.
  10. Κρατήστε περίπου 3-4 κουταλιές χωριστά  για το σερβίρισμα.
  11. Προσθέτετε το χυμό μανταρινιού και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
  12. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.