Γλυκά, Συνταγές

ΚΡΕΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

  • 1 φλ. ΑΛΕΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
  • 2 αυγά σε θερμ. δωματίου
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Η απόλυτη συνταγή για γλυκές ή αλμυρές κρέπες χωρίς γλουτένη!

 

  1. Σε ένα μπολ, βάζεις τα αυγά και χτυπάς καλά με σύρμα χειρός.
  2. Προσθέτεις το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.       
  3. Χτυπάς με σύρμα προκειμένου να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
  4. Αφήνεις το μείγμα να ”ξεκουραστεί” για 1 ώρα.
  5. Αν ο χυλός είναι αρκετά πηχτός, ρίχνεις λίγο γάλα ώστε να αραιώσει.   
  6. Βουτυρώνεις ελαφριά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνεις με μία κουτάλα σούπας, λίγη ποσότητα από το μείγμα.
  7. Περιστρέφεις το τηγάνι ώστε το μείγμα να απλωθεί και να καλύψει ολόκληρο τον πάτο.
  8. Μειώνεις την θερμοκρασία και τηγανίζεις έως ότου πήξει το μείγμα και ξεκολλήσει από το τηγάνι.
  9. Γυρίζεις την κρέπα από την άλλη μεριά και ψήνεις για περίπου 30” ακόμα.
  10. Βγάζεις την κρέπα και προσθέτεις τα υλικά που τραβάει η όρεξή σου…. Φτιάχνεις αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί κτλ ή γλυκιές κρέπες,  με πραλίνα φουντουκιού, μέλι , φρούτα κτλ. 

 

Μικρά TIPS :

  • Όλα τα υλικά για τις κρέπες πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφού λιώσει το βούτυρο πρέπει να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το αλεύρι καλύτερα να είναι κοσκινισμένο πριν χτυπηθεί με τα υπόλοιπα υλικά
  • Οι  κρέπες αφού ετοιμαστούν μπορούν να παραμείνουν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Πρώτα πρέπει να κρυώσουν και στη συνέχεια αφού τοποθετούν τη μία πάνω στην άλλη με λαδόκολλα ενδιάμεσα, να φυλαχτούν σε σακούλα τροφίμων. Για να χρησιμοποιηθούν, πρέπει να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.