Αλμυρά, Συνταγές

Λαγάνα Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 250 γρ μείγμα White Mix SEMPER 
  • 225 ml χλιαρό νερό
  • 25 γρ φρέσκια μαγιά
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. σουσάμι

 

Εκτέλεση

  1. Σ΄ένα μπολ βάζουμε τα 40 γρ. νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1 κ.σ. μείγμα WHITE MIX SEMPER και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  2. Αφήνουμε το χυλό σε ζεστό μέρος για 20′ μέχρι να φουσκώσει.
  3. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό μέσα στο οποίο θα διαλύσουμε το μέλι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο χυλό.
  4. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα WHITE MIX SEMPER.
  5. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τοποθετούμε εκ νέου σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο μεμβράνη, να φουσκώσει για 30′ περίπου. 
  6. Πατάμε τη ζύμη με λαδωμένα χέρια, τη βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και δίνουμε το σχήμα της λαγάνας. 
  7. Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε 40′ .

Μικρά μυστικά :

Όταν απλώνουμε τη λαγάνα πάνω στο ταψί φροντίζουμε να λαδώνουμε τα χέρια μας και να κάνουμε δαχτυλιές στη ζύμη.

Καλή επιτυχιά!