Γλυκά, Συνταγές

Λαχταριστό Brownies Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 120 γρ αλεύρι Mix it Schar 
  • 50 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 70 γρ βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 75 γρ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος

Για τη διακόσμηση :

  • 25 γρ λιωμένη λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με τη σοκολάτα γάλακτος και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  2. Μόλις λιώσει το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου αποσύρετε από το μπεν μαρί και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Με μίξερ χειρός χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
  4. Στο παραπάνω μείγμα, προσθέστε το μείγμα της σοκολάτας και του βουτύρου και στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια μαρίζ.
  5. Βουτυρώστε καλά μια τετράγωνη φόρμα 25 x 25 και ρίξτε τη ζύμη. Απλώστε καλά το μείγμα ώστε να καλύψει όλη τη φόρμα.
  6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για μισή ώρα.
  7. Βγάλτε τα brownies από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
  8. Πριν τα σερβίρετε, απλώστε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και διακοσμήστε με πιτσιλιές λευκής σοκολάτας!