Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, αφήνοντας για 5 λεπτά.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και κατόπιν το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και ζάχαρη.
- Αναδεύουμε με το φτερό (αναδευτήρας Κ) έως ότου ενωθούν τα υλικά μας και αποκτήσει η ζύμη μας μια κρεμώδη υφή.
- Βγάζουμε το ζυμάρι από το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι (δεν κολλάει στα χέρια).
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε το ζυμάρι μας, ανοίγοντάς το με τα χέρια με πάχος 3cm. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 60 λεπτά.
- Στην συνέχεια κόβουμε τα τοματίνια μας στην μέση και τα τοποθετούμε πάνω στο ζυμάρι μας σε απόσταση 2cm και πιέζοντας ελαφρά.
- Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά ή εως ότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Scroll To Top