Αλμυρά, Συνταγές

FOCACCIA Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 500g Cibotec Tutto Farina No 1
  • 325g νερό
  • 20g ζάχαρη
  • 10g αλάτι
  • χοντρό αλάτι
  • 5g ξηρή μαγιά
  • δεντρολίβανο
  • 10 τοματίνια

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, αφήνοντας για 5 λεπτά.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και κατόπιν το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και ζάχαρη.
  3. Αναδεύουμε με το φτερό (αναδευτήρας Κ) έως ότου ενωθούν τα υλικά μας και αποκτήσει η ζύμη μας μια κρεμώδη υφή.
  4. Βγάζουμε το ζυμάρι από το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι (δεν κολλάει στα χέρια).
  5. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε το ζυμάρι μας, ανοίγοντάς το με τα χέρια με πάχος 3cm. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 60 λεπτά.
  6. Στην συνέχεια κόβουμε τα τοματίνια μας στην μέση και τα τοποθετούμε πάνω στο ζυμάρι μας σε απόσταση 2cm και πιέζοντας ελαφρά.
  7. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά ή εως ότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.