Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα με μια κουταλιά ζάχαρη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με το φτερό (εξάρτημα Κ) αναμιγνύουμε ρίχνοντας σιγά σιγά την μαγιά με το γάλα.
Μόλις έχουμε μια ομοιογενή ζύμη δημιουργούμε στο σχήμα που θέλουμε και αφήνουμε τη ζύμη καλυμμένη με ένα σκεύος να φουσκώσει για 60-70 λεπτά σε ζεστό μέρος (35 ºC).
Αλείφουμε με το αυγό και γαρνίρουμε με αμύγδαλο.
Ψήνουμε στους 160 ºC – 170 ºC για 25-30 λεπτά έως ότου ροδίσει.