Γλυκά, Συνταγές

Τσουρέκι Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 500g Cibotec Tutto Farina No 1
  • 270g γάλα (χλιαρό)
  • 125g ζάχαρη άχνη
  •  58g βούτυρο (θ. δωματίου)
  •  16g μαγιά
  •  2g μαχλέπι
  •  2g κακουλέ
  •  2g μαστίχα
  •  1 κρόκος αυγού (για επάλειψη)
  •  φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα με μια κουταλιά ζάχαρη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
  2.  Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με το φτερό (εξάρτημα Κ) αναμιγνύουμε ρίχνοντας σιγά σιγά την μαγιά με το γάλα.
  3.  Μόλις έχουμε μια ομοιογενή ζύμη δημιουργούμε στο σχήμα που θέλουμε και αφήνουμε τη ζύμη καλυμμένη με ένα σκεύος να φουσκώσει για 60-70 λεπτά σε ζεστό μέρος (35 ºC).
  4.  Αλείφουμε με το αυγό και γαρνίρουμε με αμύγδαλο.
  5.  Ψήνουμε στους 160 ºC – 170 ºC για 25-30 λεπτά έως ότου ροδίσει.