Υλικά
- 500g Cibotec Tutto Farina No 1
- 270g γάλα (χλιαρό)
- 125g ζάχαρη άχνη
- 58g βούτυρο (θ. δωματίου)
- 16g μαγιά
- 2g μαχλέπι
- 2g κακουλέ
- 2g μαστίχα
- 1 κρόκος αυγού (για επάλειψη)
- φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα με μια κουταλιά ζάχαρη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με το φτερό (εξάρτημα Κ) αναμιγνύουμε ρίχνοντας σιγά σιγά την μαγιά με το γάλα.
- Μόλις έχουμε μια ομοιογενή ζύμη δημιουργούμε στο σχήμα που θέλουμε και αφήνουμε τη ζύμη καλυμμένη με ένα σκεύος να φουσκώσει για 60-70 λεπτά σε ζεστό μέρος (35 ºC).
- Αλείφουμε με το αυγό και γαρνίρουμε με αμύγδαλο.
- Ψήνουμε στους 160 ºC – 170 ºC για 25-30 λεπτά έως ότου ροδίσει.