Υλικά
- 125γρ. Μείγμα WHITE MIX SEMPER
- 3/4 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 250γρ. τσένταρ τριμμένο
- 70γρ. βούτυρο παγωμένο
- 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στο πολυμίξερ και χτυπάμε να γίνουν τρίμματα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και αν χρειαστεί και το υπόλοιπο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη γύρω από τα μαχαίρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στο δύο, κάνουμε δύο πλακέ πακέτα και τυλίγουμε με μεβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο 60′ .
- Ανοίγουμε τη ζύμη με χαρτί ψησίματος πάνω κάτω σε πάχος 4 χιλ.
- Κόβουμε με το μαχαίρι λωρίδες και μετά τετράγωνα και ρόμβους.
- Στρώνουμε το ταψί μας με χαρτί αντικολλητικό, τοποθετούμε τα κρακεράκια μας επάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 20′ . Γίνονται δύο λαμαρίνες.