Αλμυρά, Συνταγές

Κρακεράκια Με Πάπρικα Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 125γρ. Μείγμα WHITE MIX SEMPER
  • 3/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 250γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 70γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στο πολυμίξερ και χτυπάμε να γίνουν τρίμματα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και αν χρειαστεί και το υπόλοιπο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη γύρω από τα μαχαίρια.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη στο δύο, κάνουμε δύο πλακέ πακέτα και τυλίγουμε με μεβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο 60′ .
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη με χαρτί ψησίματος πάνω κάτω σε πάχος 4 χιλ.
  5. Κόβουμε με το μαχαίρι λωρίδες και μετά τετράγωνα και ρόμβους.
  6. Στρώνουμε το ταψί μας με χαρτί αντικολλητικό, τοποθετούμε τα κρακεράκια μας επάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 20′ . Γίνονται δύο λαμαρίνες.