Υλικά
- 240 γρ. κους κους ΗΛΙΟΣ
- 300 ml νερό
- 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 75 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
- 75 γρ. σπόροι ροδιού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε 300 ml νερό μαζί με τη ζάχαρη και πριν πάρει βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε το κους κους σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το ζεστό νερό πάνω από το κους κους και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ψήνουμε τα αμύγδαλα για περίπου 6 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα και το ρόδι στο κους κους και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε μικρά φορμάκια, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.