Υλικά
- 350 g Nutrifree Bread Mix
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 150 γρ γάλα
- 1 κύβο φρέσκια μαγιά
- 3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
- 3 κρόκοι αυγών
- Φλούδα λεμονιού
Για τη γέμιση: 150 γρ μαρμελάδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα, τη μαγιά, το λάδι και τους κρόκους αυγών.
- Προσθέτουμε το αλεύρι Nutrifree. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα έτσι ώστε να έχουμε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 3 mm.
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα στο παραλληλόγραμμο ομοιόμορφα και όποιος επιθυμείμπορεί να την εμπλουτίσει με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
- Τυλίγουμε τη ζύμη μόνη της από τη μακριά πλευρά, σχηματίζοντας έναν κύλινδρο.
- Κόβουμε ροδέλες περίπου 3,4 εκ. και τις τακτοποιούμε σε μπολάκια ψησίματος.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μία ή δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου διπλασιαστούν τα ‘τριαντάφυλλα’.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.