Γλυκά, Συνταγές

Γλυκά τριαντάφυλλα με μαρμελάδα πορτοκαλιού Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 350 g Nutrifree Bread Mix
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ γάλα
  • 1 κύβο φρέσκια μαγιά
  • 3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • Φλούδα λεμονιού

Για τη γέμιση: 150 γρ μαρμελάδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα, τη μαγιά, το λάδι και τους κρόκους αυγών.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι Nutrifree. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα έτσι ώστε να έχουμε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 3 mm.
  5. Απλώνουμε τη μαρμελάδα στο παραλληλόγραμμο ομοιόμορφα και όποιος επιθυμείμπορεί να την εμπλουτίσει με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
  6. Τυλίγουμε τη ζύμη μόνη της από τη μακριά πλευρά, σχηματίζοντας έναν κύλινδρο.
  7. Κόβουμε ροδέλες περίπου 3,4 εκ. και τις τακτοποιούμε σε μπολάκια ψησίματος.
  8. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μία ή δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου διπλασιαστούν τα ‘τριαντάφυλλα’.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.