Γλυκά, Συνταγές

Παραδοσιακό Ιταλικό Τσουρέκι Colomba Γεμιστό Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε προετοιμάζοντας την κρέμα: ρίχνουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά  μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα καλά αναμεμειγμένο και χωρίς σβώλους. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
  2.  Κόβουμε το τσουρέκι Colomba οριζόντια σε δύο στρώσεις για να γεμίσουμε.
  3. Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  4. Απλώνουμε τη μισή δόση κρέμας – τυριού στην πρώτη φέτα Colomba, βάζουμε εδώ κι εκεί μερικά κομμάτια φράουλας και κλείνετε με τη δεύτερη φέτα Colomba.
  5. Επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη στρώση και κλείνουμε με την τελευταία φέτα Colomba.  
  6. Συμπληρώνουμε τα κενά ανάμεσα στις φέτες πλευρικά με κομμάτια φράουλας.
  7. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων και τη ρίχνουμε στην επιφάνεια με αφηρημένο τρόπο.