Γλυκά, Συνταγές

Muffins σοκολάτας Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 250 γρ. του Farabella Cake Mix
  • 120 γρ. κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή 70 γρ. σταγόνες + 70 γρ. από χοντροκομμένα καρύδια
  • 60 γρ. βουτύρου
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ένα φακελάκι μαγιά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του πρώτου μπολ στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα χωρίς να χτυπήσουμε.
  5. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα.
  6. Βουτυρώνουμε 12 φορμάκια και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3.
  7. Τοποθετούμε στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά, ελέγχοντας το με μια οδοντογλυφίδα.
  8. Αφήνουμε τα muffins να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά και μετά τα αφαιρούμε από τις φόρμες. Τα muffins σοκολάτας χωρίς γλουτένη είναι έτοιμα!