Υλικά
Για 25 τεμάχια
- 400 γρ. αλεύρι για ζύμες χωρίς γλουτένη
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ χ.γ.
- 1 κεσέ γιαούρτι
- 2 αυγά
- Μισό και λίγο παραπάνω κεσέ του γιαουρτιού,βούτυρο αγελάδος ανάλατο ( αν δεν έχετε βάλτε ελαιόλαδο την ίδια ποσότητα)
- 300 γρ. φέτα τριμμένη και 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- αλάτι λίγο και πιπέρι.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με το γιαούρτι και χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν.
- Ρίχνουμε και το βούτυρο που έχουμε λιώσει νωρίτερα κι έχει έρθει σε κανονική θερμοκρασία!
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι πλέον.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στη ζύμη μας το τριμμένο τυρί και ζυμώνουμε ελαφρά να πάει παντού στη ζύμη μας!
- Πλάθουμε τυροπιτάκια στο μέγεθος κεφτέ και τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα , στον αέρα τα πρώτα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά και μετά ακόμα 15 λεπτά στις αντιστάσεις!
*Η συνταγή και η φωτογράφιση είναι της κας Ντίνας Καρα. από την ομάδα Άτομα με Κοιλιοκάκη , την οποία ευχαριστούμε θερμά.