Αλμυρά, Συνταγές

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

Για 25 τεμάχια

  • 400 γρ. αλεύρι για ζύμες χωρίς γλουτένη
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ χ.γ.
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • Μισό και λίγο παραπάνω κεσέ του γιαουρτιού,βούτυρο αγελάδος ανάλατο ( αν δεν έχετε βάλτε ελαιόλαδο την ίδια ποσότητα)
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη και 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • αλάτι λίγο και πιπέρι.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με το γιαούρτι και χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν.
  2. Ρίχνουμε και το βούτυρο που έχουμε λιώσει νωρίτερα κι έχει έρθει σε κανονική θερμοκρασία!
  3. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι πλέον.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε στη ζύμη μας το τριμμένο τυρί και ζυμώνουμε ελαφρά να πάει παντού στη ζύμη μας!
  5. Πλάθουμε τυροπιτάκια στο μέγεθος κεφτέ και τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
  6. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα , στον αέρα τα πρώτα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά και μετά ακόμα 15 λεπτά στις αντιστάσεις!

*Η συνταγή και η φωτογράφιση είναι της κας Ντίνας Καρα. από την ομάδα Άτομα με Κοιλιοκάκη  , την οποία ευχαριστούμε θερμά.