Υλικά
- 170 γρ. αλεύρι Αλεύρι Γενικής Χρήσης ‘Mix it’ χωρίς γλουτένη
- ½ κουτ. γλ. αλάτι
- 35 γρ. ζάχαρη
- ½ κουτ. γλ. Μαγειρική Σόδα χωρίς γλουτένη
- ½ κουτ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 230 γρ. γάλα φρέσκο
- 1 αβγό
- 20 γρ. ξίδι λευκό
- 40 γρ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύουμε.
- Έπειτα βάζουμε τη λιωμένη μαργαρίνη, ανακατεύοντας.
- Τέλος προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι πάνω σε αναμμένο μάτι και αφήνουμε λίγο να κάψει. Ρίχνουμε με κουταλιές το μείγμα και ψήνουμε τα pancakes.
Προτάσεις σερβιρίσματος:
Αλμυρά:
Τηγανίζουμε αβγά σε ελαιόλαδο και ψήνουμε ψιλοκομμένο μπέικον χωρίς γλουτένη.
Σερβίρουμε τα pancakes με τα αβγά και το μπέικον.
Γλυκά:
Σερβίρουμε τα pancakes, με πραλίνα χωρίς γλουτένη και κομμένα φρούτα ή με μέλι και κανέλα ή με φυστικοβούτυρο και αβοκάντο ή μπανάνα.