Συνταγές

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (ΠΑΤΙΣΙΕΡ) ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

4 φλιτζ.τσαγ. γάλα

1 φλιτζ.τσαγ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ.τσαγ. Κορν Φλάουρ PEAK’S FREE FROM χωρίς γλουτένη

κρόκοι αυγών

2 κουτ.σούπ. βούτυρο

1 μπαστουνάκι βανίλιας

1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε το Κορν Φλάουρ PEAK’S FREE FROM χ.γ., σε ένα φλιτζάνι τσαγιού κρύο γάλα.
  2. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά, τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους σπόρους από το μπαστουνάκι της βανίλιας που έχουμε αφαιρέσει με ένα μαχαιράκι.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, μαζί με τη φλούδα λεμονιού και με τον υπόλοιπο μπαστουνάκι βανίλιας.
  5. Αφού το γάλα ζεσταθεί αρκετά, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τη βανίλια.
  6. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρεμα.
  7. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
  8. Βάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι, βάζουμε μεμβράνη από πάνω να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.

Προτάσεις σερβιρίσματος:

  • Αν θέλουμε να κάνουμε την κρέμα σοκολατένια,  προσθέτουμε στο τέλος μαζί με το βούτυρο,  250γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα χωρίς γλουτένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  • Για πιο πλούσια γεύση,  αντικαθιστούμε 200γρ από το γάλα που βράζει,  με 200γρ κρέμα γάλακτος με  35% λιπαρά.

Αυτή την υπέροχη και πλούσια κρέμα,  χρησιμοποιήστε την για  στρώσεις σε τούρτες, σε κέικ, σε Μιλφέιγ και όπου αλλού σας οδηγήσει η φαντασία σας!

Μπορείτε βέβαια να την φάτε και όπως ακριβώς είναι με το κουταλάκι…