Γλυκά, Συνταγές

Eggnog- Το glutenfree ποτό των Χριστουγέννων

Υλικά

  • 500 ml πλήρες φρέσκο γάλα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3 κρόκους & 3 ασπράδια αυγών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml ρούμι ή κονιάκ
  • Φακελάκι Ζάχαρη Βανίλιας ΒΙΟ

Εκτέλεση

Eggnog…αν δεν το έχεις δοκιμάσει, σίγουρα θα το έχεις ακούσει. Είναι το ποτό που σερβίρουν τα Χριστούγεννα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο.

Είναι πλούσιο, κρεμώδες, εορταστικό και …gluten free! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες και να απολαύσεις με τους καλεσμένους σου το υπέροχο αυτό ποτό.

 

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το γάλα , την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τα ξύλα κανέλας και το μοσχοκάρυδο και ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν βράσει το κατεβάζεις.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάς πολύ καλά τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Συνεχίζοντας να χτυπάς με σύρμα, ρίχνεις σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος στο μπολ. Με αυτόν τον τρόπο παστεριώνεις τα αυγά και είναι ασφαλή προς κατανάλωση.
  3. Προσθέτεις στο μείγμα το αλκοόλ και ανακατεύεις.
  4. Αφήνεις το Eggnog να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο ή κανέλα.
  5. Το τελευταίο αυτό στάδιο είναι προεραιτικό. Αν θες χτυπάς τα ασπράδια σε μαρέγκα, την προσθέτεις στο Eggnog και ανακατεύεις απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Εναλλακτικά προσθέτεις μία κουταλία συνταγή.