Κοιλιοκάκη

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ…Gluten free

Το πρώτο ραντεβού… είναι πάντα συναρπαστικό αλλά και κομβικό ! Η πρώτη έξοδος με το νέο “αντικείμενο του πόθου σου”, είναι σαγηνευτική αλλά παράλληλα συνήθως είναι και αγχωτική… Θέλεις όλα να είναι τέλεια και η παραμικρή λεπτομέρεια να είναι ξεχωριστή!

Όμως είναι τόσα πολλά αυτά που μπορούν να πάνε στραβά…Η ανησυχία αυτή μεγαλώνει πολύ περισσότερο για σένα που είσαι ¨κοιλιοκακικός”! Για σένα το πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι μία πρόκληση !

Οι παρακάτω άτυποι “κανόνες” για το πρώτο ραντεβού χωρίς γλουτένη, μπορεί να σε βοηθήσουν να γίνει πιο εύκολο και αποτελεσματικό … :

1. Απέφυγε το εστιατόριο στην πρώτη σας συνάντηση. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να γνωρίσεις κάποιον, παρά μέσω ενός δείπνου! Οι επιλογές είναι πολλές, ιδίως σε μία χώρα σαν την Ελλάδα όπου τον περισσότερο χρόνο, ο καιρός το επιτρέπει! Στην πραγματικότητα, το να πας έναν όμορφο περίπατο ή να μοιραστείς μία πρωτότυπη και εναλλακτική δραστηριότητα, μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα και ξεχωριστά! Μπορείς να γνωρίσεις ένα άτομο καλύτερα όταν δεν κρύβεται πίσω από ένα τραπέζι φαγητού. Βεβαιώσου μόνο, ότι έχεις φέρει μαζί σου μερικά σνάκ χωρίς γλουτένη, σε περίπτωση που αποφασίσετε να παραμείνετε περισσότερο από το αναμενόμενο…

2. Αν παρόλα αυτά, συναντήσεις το νέο πρόσωπο της ζωής σου σε ένα εστιατόριο ή σε ένα μπαρ, φρόντισε να έχεις φάει κάτι εκ των προτέρων. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πεινάσεις σε ένα μέρος, όπου δεν μπορείς να παραγγείλεις gluten free για να ξεπεράσεις την πείνα σου. Τρώγοντας ένα σνακ στο σπίτι, είναι η τέλεια θεραπεία, σε περίπτωση που το μενού έχει περιορισμένες επιλογές σε πιάτα χωρίς γλουτένη. Παράγγειλε κάτι ελαφρύ και ασφαλές και αφιέρωσε χρόνο εστιάζοντας στο πρόσωπο που έχεις δίπλα σου, αντί της όρεξής σου.

3. Συζητήστε σύντομα για τον τρόπο διατροφής και ζωής σου. Δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο, στο να εξηγήσεις ότι είσαι gluten free και να ενημερώσεις με λίγα λόγια τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά σου. Ευτυχώς, ο όρος “gluten free” δεν είναι πλέον άγνωστος…Η συζήτηση αυτή, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για το νέο πρόσωπο, να μάθει κάτι νέο και σημαντικό για εσένα! Να είσαι θετικός και να βεβαιωθείς ότι δεν θα το “αναλύσεις” υπερβολικά το θέμα… Τις λεπτομέρειες άφησέ τες για το επόμενο ραντεβού σας…

4. Πάρε πρωτοβουλία…! Μην φοβάσαι να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να προτείνεις εσύ το αγαπημένο σου εστιατόριο ή μπαρ για το πρώτο ραντεβού σας. Η σιγουριά που θα νοιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που μπορείς να παραγγείλεις και να φας άφοβα gluten free , θα διευκολύνει το μυαλό σου και θα εξαλείψει τους φόβους σου και τις ανησυχίες σου ότι μπορεί να αρρωστήσεις. Στη συνέχεια, αν τα πράγματα πάνε καλά και έχεις την δυνατότητα , μπορείς να προσφέρεις ένα home made δείπνο για το επόμενο ραντεβού σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φας με ασφάλεια, ενώ γνωρίζεις καλύτερα το νέο πρόσωπο σε οικείο περιβάλλον…

5. Τέλος το πιο σημαντικό … Χαλάρωσε…!!! Το πρώτο ραντεβού πρέπει να είναι διασκεδαστικό – όχι αγχωτικό ! Η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει τις προκλήσεις της, αλλά δεν είναι περισσότερο δύσκολη, από μια σειρά άλλες αναποδιές που θα μπορούσαν να προκύψουν στο πρώτο ραντεβού σου. Να είσαι σίγουρος και περήφανος για τον υγιεινό τρόπο διατροφής σου και είναι βέβαιο ότι με την αυτοπεποίθηση και την γοητεία σου, θα προσελκύσεις κάποιον που μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εσένα…. Ίσως ακόμα και έναν δια βίου συνοδοιπόρο…!!!