Υλικά
- 150 γρ. COUSCOUS PEAK’S Χωρίς Γλουτένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
- 1 γεμάτη κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γλ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
- Πλένεις καλά το COUSCOUS PEAK’S. Το στραγγίζεις καλά και το ετοιμάζεις σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες.
- Πλένεις τις ντομάτες και τις αφήνεις στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τους χυμούς τους.
- Ψιλοκόβεις όλα τα λαχανικά (κρεμμυδάκια, πιπεριά, αβοκάντο, μαϊντανό) και τα τοποθετείς σε ένα μπολ.
- Ετοιμάζεις μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
- Ανακατεύεις τα κομμένα λαχανικά με την βινεγκρέτ.
- Όταν το Couscous είναι έτοιμο, το βάζεις στο μπολ με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ .
- Ανακατεύεις και προσθέτεις τα φύλλα δυόσμου.
- Αν επιθυμείς διορθώνεις τη γεύση με επιπλέον πιπέρι.
- Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, καλύπτεις τη σαλάτα και την αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά για να μαριναριστούν τα υλικά.
Η σαλάτα COUSCOUS είναι από μόνη της ένα πιάτο πλήρες και ελαφρύ. Είναι όμως επίσης ένα ωραίο συνοδευτικό για ψαρικά και κρεατικά.