Γλυκά, Συνταγές

Vanilla Cake Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 500g tutto farina pastry
  • 250g βούτυρο 
  • 230g ζάχαρη 
  • 4 αυγά 
  • 80g χυμό πορτοκάλι
  • 8g baking powder 
  • 2g βανίλια 
  • 2g ξύσμα πορτοκάλι 

Εκτέλεση

Απλό, κλασικό κέικ βανίλια!  

Το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ που έχεις φτιάξει ποτέ! Θα ενθουσιαστείς…! 

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και χτυπάμε πολύ καλά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου ενσωματωθούν στο παραπάνω μίγμα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε (σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι να ομογενοποιήσουμε το μίγμα.
  4. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160°C – 170ºC για 30-40 λεπτά.

Πηγή : ιστοσελίδα http://www.cibotec.gr/recipes/