Υλικά
- 500g tutto farina pastry
- 250g βούτυρο
- 230g ζάχαρη
- 4 αυγά
- 80g χυμό πορτοκάλι
- 8g baking powder
- 2g βανίλια
- 2g ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Απλό, κλασικό κέικ βανίλια!
Το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ που έχεις φτιάξει ποτέ! Θα ενθουσιαστείς…!
- Λιώνουμε το βούτυρο και χτυπάμε πολύ καλά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
- Ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου ενσωματωθούν στο παραπάνω μίγμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε (σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι να ομογενοποιήσουμε το μίγμα.
- Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160°C – 170ºC για 30-40 λεπτά.
Πηγή : ιστοσελίδα http://www.cibotec.gr/recipes/