Αλμυρά, Συνταγές

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΟΛΕΝΤΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

  • 200 γρ. Πολέντα Κίτρινη Le Veneziane Molino Di Ferro
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο (για επάλειψη)
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 380γρ. γάλα
  • 1,1 λίτρο νερό 
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 6 κουταλιές μαϊντανό κομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220° C .
  2. Αλείφεις 2 φόρμες για μικρά muffins με ελαιόλαδο.
  3. Αναμιγνύεις τα τυριά σε ένα μπωλ, αλλά κρατάς περίπου 3 κουταλιές της σούπας ξεχωριστά για το γαρνίρισμα των muffins στο τέλος.
  4. Βάζεις το γάλα, το αλάτι και το νερό σε μία κατσαρόλα και το θερμαίνεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνεις τη φωτιά. 
  5. Σιγά σιγά προσθέτεις την πολέντα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα συρμάτινο αναδευτήρα. 
  6. Συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συχνά (πιθανόν όσο θα πήζει να χρειαστεί να ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα). 
  7. Αφού έχει πήξει, συνεχίζεις το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά χωρίς να σταματήσεις να ανακατεύεις και μετά μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ. 
  8. Προσθέτεις τους κρόκους αυγών, το τυρί και το μαϊντανό και το αναμιγνύεις καλά.
  9. Προσθέτεις πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή σου.
  10. Χτυπάς χωριστά τα ασπράδια των αυγών και μετά τα ρίχνεις και αυτά στο μείγμα και ανακατεύεις απαλά ώστε να ενσωματωθούν με όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
  11. Γεμίζεις τις φόρμες και πασπαλίζεις με το υπόλοιπο τυρί. 
  12. Ψήνεις για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσουν ξεφορμάρεις τα muffins και σερβίρεις.

TIPS

Μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο και να τα σερβίρεις αφού τα ζεστάνεις πρώτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.

Εναλλακτικά για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να απλώσεις το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε φόρμα κέικ και να φτιάξεις  ” πίτα πολέντας με τυρί φέτα”