Υλικά
- 200 γρ. Πολέντα Κίτρινη Le Veneziane Molino Di Ferro
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο (για επάλειψη)
- 200γρ. φέτα τριμμένη
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 380γρ. γάλα
- 1,1 λίτρο νερό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 6 κουταλιές μαϊντανό κομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220° C .
- Αλείφεις 2 φόρμες για μικρά muffins με ελαιόλαδο.
- Αναμιγνύεις τα τυριά σε ένα μπωλ, αλλά κρατάς περίπου 3 κουταλιές της σούπας ξεχωριστά για το γαρνίρισμα των muffins στο τέλος.
- Βάζεις το γάλα, το αλάτι και το νερό σε μία κατσαρόλα και το θερμαίνεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνεις τη φωτιά.
- Σιγά σιγά προσθέτεις την πολέντα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα συρμάτινο αναδευτήρα.
- Συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συχνά (πιθανόν όσο θα πήζει να χρειαστεί να ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα).
- Αφού έχει πήξει, συνεχίζεις το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά χωρίς να σταματήσεις να ανακατεύεις και μετά μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ.
- Προσθέτεις τους κρόκους αυγών, το τυρί και το μαϊντανό και το αναμιγνύεις καλά.
- Προσθέτεις πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή σου.
- Χτυπάς χωριστά τα ασπράδια των αυγών και μετά τα ρίχνεις και αυτά στο μείγμα και ανακατεύεις απαλά ώστε να ενσωματωθούν με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Γεμίζεις τις φόρμες και πασπαλίζεις με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνεις για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσουν ξεφορμάρεις τα muffins και σερβίρεις.
TIPS
Μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο και να τα σερβίρεις αφού τα ζεστάνεις πρώτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.
Εναλλακτικά για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να απλώσεις το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε φόρμα κέικ και να φτιάξεις ” πίτα πολέντας με τυρί φέτα”