Υλικά
Υλικά για τη σαλάτα (2 μερίδες):
- 100 γρ. Βio Tαμπουλέ με Βασιλική Κινόα – Quinua Real
- 60 γρ. (1/4 κούπας) καρύδια ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
- 4 βρασμένα παντζάρια
- 1 μήλο
- 50 γρ. φύλλα σπανάκι baby ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό προτιμά
Υλικά για το ντρέσινγκ:
- 6 κουτ. σούπας χυμό μήλου
- 3 κουτ. γλυκού γάλα καρύδας
- 10 φύλλα μέντας
- 1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτική αξία και χρώμα!
Για τη σαλάτα:
- Ξεπλένετε την κινόα με νερό και έπειτα τη βράζετε σκεπασμένη με το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10΄- 15΄. Αφαιρείτε από τη φωτιά, σουρώνετε και κρυώνετε με τρεχούμενο νερό.
- Πλένετε καλά τα λαχανικά σας και κόβετε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια.
- Κόβετε τα παντζάρια σε κύβους.
- Πλένετε το μήλο, αφαιρείτε τα κουκούτσια, το κοτσάνι και το κόβετε σε κομματάκια.
- Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Για το ντρέσινγκ:
- Πλένετε και στραγγίζετε τα φύλλα της μέντας.
- Βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ, χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
- Περιχύνετε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.
Μια βασική συνταγή σαλάτας μπορεί να εκτελεστεί με πολλές παραλλαγές, γι’ αυτό μη διστάσετε να κάνετε προσθήκες ή αλλαγές με βάση τις δικές σας προτιμήσεις. Ακόμα κι αν οι συνδυασμοί των υλικών μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστοι, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό.
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δώστε της την ευκαιρία να ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας!
Tips:
- Για να αυξήσετε την πρωτεΐνη στο γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα ένα αυγό βραστό ή 50 γρ. από κάποιο ημίσκλυρο τυρί ή παρμεζάνα.
- Μπορείτε να διατηρήσετε τη σαλάτα σε ένα ταπεράκι από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο και να την πάρετε μαζί σας στο γραφείο. Η σαλάτα με μήλο, κινόα και παντζάρια θα σας χορτάσει, θα σας δώσει ενέργεια αλλά δεν θα σας βαρύνει.
Πηγή : https://www.greenbay.gr/