Υλικά
Υλικά:
- 500gr Μείγμα Αλεύρων για Λευκό Ψωμί CONSENZA
- 380gr νερό χλιαρό
- 25gr Μαγιά Doves Farm (2 κουτ. σούπας)
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας λάδι
- σουσάμι, μαχλέπι και ότι άλλο μυρωδικό επιθυμείς!
Εκτέλεση
Aν θέλεις να φτιάξεις σπιτικό ψωμί και αναζητάς την πιο γρήγορη, εύκολη και απλή συνταγή, δοκίμασέ την και θα ενθουσιαστείς!
Εκτέλεση :
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύεις ελαφριά με έναν αναδευτήρα.
- Κάνεις μία λακουβίτσα στη μέση και ρίχνεις το νερό και το λάδι.
- Ανακατεύεις όλα τα υλικά με μία κουτάλα μέχρι το μείγμα να ανακατευτεί καλά και να κολλάει ελαφριά. Αν χρειαστεί ρίχνεις λίγο ακόμα αλεύρι.
- Καλύπτεις με μεμβράνη και αφήνεις το μείγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου 1-2 ώρες.
- Λαδώνεις μία μακρόστενη φόρμα και αδειάζεις τη ζύμη. Την στρώνεις να απλωθεί καλά και λαδώνεις ελαφριά το ζυμαρακί. Το χαράζεις σε 2-3 σημεία και αν θέλεις πασπαλίζεις με λίγο σουσάμι.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200oC.
- Ψήνεις για περίπου 1 ώρα.
- Το ξεφορμάρεις αμέσως και το βάζεις σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά. * Για πιο σκούρο και πιο χωριάτικο ψωμάκι, μπορείς να αντικαταστήσεις 100γρ αλεύρι, με το Μείγμα Αλευρών Για Σκούρο Ψωμί CONSENZA.