Υλικά
- 500γρ. Κριθαράκι Le Veneziane της Molino di Ferro
- 200-250γρ. μανιτάρια κονσέρβας ή αντίστοιχα φρέσκα
- 2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- ½ ποτηράκι ελαιόλαδο
- ¼ κουταλάκι σκόνη κανέλας
- πιπέρι καυτερό (προαιρετικά)
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
- Όταν μαραθούν λίγο, ρίχνουμε να σωταριστεί και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι, το κοκκινοπίπερο και την κανέλλα.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Ετοιμάζουμε το κριθαράκι κατά 2’ λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού.
- Σε ένα σκεύος πυρέξ ή πυρίμαχο ανακατεύουμε το κριθαράκι με τη σάλτσα μανιταριών.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο έως ότου πιει την σάλτσα και κάνει κρούστα.
- Αν το θέλουμε με πιο νόστιμη κρούστα, πριν το βάλουμε στο φούρνο πασπαλίζουμε το κριθαράκι με τυρί τριμμένο και το περιχύνουμε με βούτυρο.
Scroll To Top