Υλικά
Εκτέλεση
Αυτή η αφράτη τούρτα με χαρακτηριστική πλούσια γεύση σοκολάτας και γέμιση μαρμελάδα βερίκοκο, είναι μια από τις διασημότερες βιεννέζικες συνταγές, από τις αρχές του 18ου αιώνα.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 ° C στον αέρα ή στους 170 ° C στις αντιστάσεις.
- Ρίχνεις το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτεις 175 g μαλακό βούτυρο και 130 g αυγά.
- Χτυπάς καλά το μείγμα για περίπου 3 λεπτά.
- Ρίχνεις το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι.
- Ψήνεις για 30-40 λεπτά.
- Βγάζεις από το φούρνο, ξεφορμάρεις και αφήνεις να κρυώσει.
2. Στη συνέχεια ετοιμάζεις το σιρόπι:
- Βράζεις τη ζάχαρη και το νερό για 1΄ ακριβώς, προσθέτεις το ρούμι και αφήνεις να κρυώσει.
3. Χωρίζεις το κέικ οριζόντια σε δυο ίσα κομμάτια.
4. Τρυπάς με πιρούνι τα παντεσπάνια και τα ποτίζεις με το σιρόπι.
5. Ζεσταίνεις τη μαρμελάδα βερίκοκο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτεις 1 κ.σ. ρούμι.
6. Στο ένα μέρος από το κέικ απλώνεις τη μισή μαρμελάδα και σκεπάζεις με το άλλο κομμάτι.
7. Καλύπτεις όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη μαρμελάδα.
8. Ετοιμάζεις την επικάλυψη :
- Βάζεις τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ.
- Βάζεις στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την ρίχνεις στη σοκολάτα.
- Αφήνεις 1΄, μετά ανακατεύεις καλά και προσθέτεις τη μαργαρίνη και το ρούμι και ανακατεύεις ξανά.
9. Περιχύνεις από το κέντρο σιγά σιγά τη μισή επικάλυψη, αφήνεις λίγο να σταθεί και ρίχνεις λίγη λίγη την υπόλοιπη.
10. Στρώνεις με ένα μαχαίρι την επικάλυψη γύρω γύρω.
11. Αφήνεις το κέικ μέχρι να «στεγνώσει» το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρεις με χτυπημένη κρέμα.
Ήρθε η ώρα να την απολαύσεις !!!