Συνταγές

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

  • 500γρ. Κριθαράκι Le Veneziane της Molino di Ferro
  • 200-250γρ. μανιτάρια κονσέρβας ή αντίστοιχα φρέσκα
  • 2-3      ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1         κρεμμύδι μεγάλο 
  • 2-3      σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • ½       ποτηράκι ελαιόλαδο
  • ¼        κουταλάκι σκόνη κανέλας
  • πιπέρι καυτερό (προαιρετικά)
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
  2. Όταν μαραθούν λίγο, ρίχνουμε να σωταριστεί και το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε  την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι, το κοκκινοπίπερο και την κανέλλα.
  4. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  5. Ετοιμάζουμε το κριθαράκι κατά 2’ λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού.
  6. Σε ένα σκεύος πυρέξ ή πυρίμαχο ανακατεύουμε το κριθαράκι με τη σάλτσα μανιταριών.
  7. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο έως ότου πιει την σάλτσα και κάνει κρούστα.
  8. Αν το θέλουμε με πιο νόστιμη κρούστα, πριν το βάλουμε στο φούρνο πασπαλίζουμε το κριθαράκι με τυρί τριμμένο και το περιχύνουμε με βούτυρο.