Γλυκά, Συνταγές

ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

  • 400 gr Αλεύρι Schär MIX C για όλες τις χρήσεις
  • 175 gr Λάδι(Μισό Ελαιόλαδο/Μισό Σπορέλαιο)
  • 60 ml Κονιάκ
  • 60 ml Φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Λίγη Σόδα
  • Λίγη Κανέλα
  • Λίγο Μπέικιν Πάουντερ
  • 90 gr Ζάχαρη
  • Τριμμένα Καρύδια
  • Υλικά για το σιρόπι
  • 250 ml Νερό
  • 250 gr Μέλι
  • 250 gr Ζάχαρη
  • 1 Φλούδα Πορτοκάλι
  • 1 Στικ Κανέλλα

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε πρώτα τα μελομακάρονα. Ανακατεύουμε σε μπόλ όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι Schär Mix C.

2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι Schär Mix C και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη.

3. Πλάθουμε μεσαία μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20 λεπτά.

5. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς και φτιάχνουμε το σιρόπι ρίχνοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, για 5-10 λεπτά.

6. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και βουτάμε λίγα-λίγα τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι για 2-3 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.

Πηγή :  ιστοσελίδα http://www.glutenet.gr/