Υλικά
-
200 γρ. Κριθαράκι ΗΛΙΟΣ Gluten Free
-
200 γρ. Φύλλα σπανάκι, καλά πλυμένο
-
150 γρ. Πράσα, ψιλοκομμένα
-
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
-
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
-
1 1/2 λίτρο νερό με 2 κύβους ζωμού λαχανικών
-
400 γρ. Ψιλοκομμένες ντομάτες
-
50 γρ. Φρέσκο μαϊντανό
-
Αλάτι, πιπέρι
-
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
-
ο χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα.
- Σωτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα πράσα και να μαλακώσει η πιπεριά.
- Προσθέτουμε το νερό με το ζωμό, τις ντομάτες και το κριθαράκι.
- Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φύλλα σπανακιού και το χυμό λεμονιού.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα τρία λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστή.