Συνταγές

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ GLUTEN FREE

Υλικά

  • 200 γρ. Κριθαράκι ΗΛΙΟΣ Gluten Free

  • 200 γρ. Φύλλα σπανάκι, καλά πλυμένο

  • 150 γρ. Πράσα, ψιλοκομμένα

  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες

  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 1 1/2 λίτρο νερό με 2 κύβους ζωμού λαχανικών

  • 400 γρ. Ψιλοκομμένες ντομάτες

  • 50 γρ. Φρέσκο μαϊντανό

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

  • ο χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα.
  2. Σωτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα πράσα και να μαλακώσει η πιπεριά.
  4. Προσθέτουμε το νερό με το ζωμό, τις ντομάτες και το κριθαράκι.
  5. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τα φύλλα σπανακιού και το χυμό λεμονιού.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα τρία λεπτά.
  8. Σερβίρουμε ζεστή.