Υλικά
- 800 γρμ. Λαζάνια (Ταλιατέλες) ΝΙΑΜΑ
- 300 γρμ. Tοματάκια (ψιλοκομμένα)
- 200 γρμ. Prosciutto (σε φέτες)
- 200 γρμ. Mozzarella Bufalla
- 100 γρμ. Parmigiano Reggiano (τριμμένη)
- 20 γρμ. Ελαιόλαδο Extra-Vergin
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 1 ματσάκι Βασιλικό
- 1 Κρεμμυδάκι (φρέσκο)
- 1 Πεπεροντσίνο
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το prosciutto κομμένο “αλά julienne”. Τα αφήνουμε για λίγο όλα μαζί ώστε να πάρουν τη γεύση και προσθέτουμε περίπου 10 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό, κομμένο σε χοντρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε τέλος τις τομάτες, αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Βράζουμε τις Ταλιατέλες ΝΙΑΜΑ σε μπόλικο αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και σαλτάρουμε στο τηγάνι με την ήδη έτοιμη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά προσθέτοντας την τριμμένη παρμεζάνα.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, διακοσμώντας με τα υπόλοιπα φυλλαράκια του βασιλικού και με κυβάκια από μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα, εάν θέλουμε.
Bon Appetit!
Πηγή : https://www.greenbay.gr/