Αλμυρά, Συνταγές

Λαζάνια (Ταλιατέλες) Χωρίς Γλουτένη σε σάλτσα ”Μεσογειακή” με Prosciutto και Ντομάτα

Υλικά

  • 800 γρμ.    Λαζάνια (Ταλιατέλες) ΝΙΑΜΑ
  • 300 γρμ.   Tοματάκια (ψιλοκομμένα)
  • 200 γρμ.   Prosciutto (σε φέτες)
  • 200 γρμ.    Mozzarella Bufalla
  • 100 γρμ.    Parmigiano Reggiano (τριμμένη)
  • 20 γρμ.     Ελαιόλαδο Extra-Vergin
  • 1  σκελίδα Σκόρδο
  • 1  ματσάκι Βασιλικό
  • 1  Κρεμμυδάκι (φρέσκο)
  • 1  Πεπεροντσίνο
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το prosciutto κομμένο “αλά julienne”. Τα αφήνουμε για λίγο όλα μαζί ώστε να πάρουν τη γεύση και προσθέτουμε περίπου 10 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό, κομμένο σε χοντρά κομμάτια.
  3. Προσθέτουμε τέλος τις τομάτες, αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  4. Βράζουμε τις Ταλιατέλες ΝΙΑΜΑ σε μπόλικο αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και σαλτάρουμε στο τηγάνι με την ήδη έτοιμη σάλτσα.
  5. Ανακατεύουμε προσεκτικά προσθέτοντας την τριμμένη παρμεζάνα.
  6. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, διακοσμώντας με τα υπόλοιπα φυλλαράκια του βασιλικού και με κυβάκια από μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα, εάν θέλουμε.

Bon Appetit!

Πηγή : https://www.greenbay.gr/