Υλικά
Για 5 ατομικά τεμάχια περίπου:
- ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ CINNAMON STICK CONSENZA (2 συσκ.)
- 1/2 λίτρο γάλα
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. Κορν Φλάουρ DOVES κοσκινισμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φακελάκι Ζάχαρη Βανίλιας Βιο
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Φανταστικό, πανεύκολο Μιλφέιγ με τραγανή σφολιάτα CONSENZA και υπέροχη, δροσερή κρέμα ! Ποιος μπορεί να αντισταθεί …?
Ετοιμάζουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Βάζουμε το 1/2 από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και τη ζάχαρη βανίλιας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε και διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο κρύο γάλα και το ενώνουμε με τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Ανακατεύοντας καλά με σύρμα, προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μία μεμβράνη ώστε να κολλάει στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Αφού η κρέμα βανίλιας έχει κρυώσει την ξαναχτυπάμε καλά με το σύρμα για να αφρατέψει και προσθέτουμε την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και αφήνουμε στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση :
- Βάζουμε σε μία πιατέλα λίγη κρέμα για να κολλήσει το γλυκό μας και τοποθετούμε πάνω της δίπλα δίπλα δύο σφολιατίνες CONSENZA.
- Απλώνουμε με το κορνέ μία πλούσια στρώση κρέμας και επαναλαμβάνουμε μέχρι να κάνουμε τρεις στρώσεις από σφολιάτα.
- Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
TIPS
- Η συναρμολόγηση μπορεί να γίνει μέσα σε ποτήρια, αφού όμως οι στρώσεις σφολιάτας γίνουν με θρυμματισμένα σφολιατίνια CINNAMON STICK CONSENZA,
- Επίσης για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε πάνω από κάθε στρώση κρέμας φέτες φρέσκιας φράουλας ή χοντροκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο.