Γλυκά, Συνταγές

Φανταστικό Μιλφέιγ Με Σφολιατίνια CONSENZA Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

Για 5 ατομικά τεμάχια περίπου:

 

Εκτέλεση

Φανταστικό, πανεύκολο Μιλφέιγ με τραγανή σφολιάτα CONSENZA και υπέροχη, δροσερή κρέμα ! Ποιος μπορεί να αντισταθεί …?

Ετοιμάζουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής
  1. Βάζουμε το 1/2 από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και τη ζάχαρη βανίλιας.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη.
  3. Χτυπάμε και διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο κρύο γάλα και το ενώνουμε με τα αυγά με τη ζάχαρη.
  4. Ανακατεύοντας καλά με σύρμα, προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά.
  7. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μία μεμβράνη ώστε να κολλάει στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  8. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  9. Αφού η κρέμα βανίλιας έχει κρυώσει την ξαναχτυπάμε καλά με το σύρμα για να αφρατέψει και προσθέτουμε την σαντιγί ανακατεύοντας  απαλά.
  10. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και αφήνουμε στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση :
  1. Βάζουμε σε μία πιατέλα λίγη κρέμα για να κολλήσει το γλυκό μας και τοποθετούμε πάνω της δίπλα δίπλα δύο σφολιατίνες CONSENZA.
  2. Απλώνουμε με το κορνέ μία πλούσια στρώση κρέμας και επαναλαμβάνουμε μέχρι να κάνουμε τρεις στρώσεις από σφολιάτα.
  3. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
TIPS
  • Η συναρμολόγηση μπορεί να γίνει μέσα σε ποτήρια, αφού όμως οι στρώσεις σφολιάτας γίνουν με θρυμματισμένα σφολιατίνια CINNAMON STICK CONSENZA,
  • Επίσης για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε πάνω από κάθε στρώση κρέμας φέτες φρέσκιας φράουλας ή χοντροκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο.