Υλικά
- 3 αυγά
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι Μix C – Mix Patisserie
- 1 κουταλιά σούπας μπείκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση
Το ήξερες ότι το φθινόπωρο καταγράφονται οι περισσότερες γεννήσεις; Και τι δεν λείπει εκτός βέβαια από τα δώρα; Μα φυσικά η τούρτα! Και επειδή προαπαιτούμενο για μια πετυχημένη τούρτα είναι το παντεσπάνι, σου αποκαλύπτουμε τα μυστικά για ένα ανάλαφρο και λαχταριστό παντεσπάνι χωρίς γλουτένη!
Χάρη στη μαλακή και αφράτη σύστασή του, η συνταγή για παντεσπάνι αποτελεί και ένα δημοφιλές κέικ χωρίς γλουτένη για να συνοδεύσεις τον καφέ σου. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για κέικ χωρίς γλουτένη, εδώ όμως παρουσιάζουμε το πιο αφράτο και μαλακό.
Ας ξεκινήσουμε!
- Χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους και βάλε τα σε δυο διαφορετικά μπολ.
- Ρίξε τη μισή άχνη ζάχαρη στα ασπράδια. Την άλλη μισή στους κρόκους.
- Με το μίξερ χτύπα το μείγμα των ασπραδιών και της άχνης μέχρι να γίνει σφιχτό (μαρέγκα).
- Μετά, πάλι με το μίξερ, χτύπα το μείγμα των κρόκων και της άχνης μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Ένωσε σε ζύμη.
- Ρίξε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και κοσκίνισε τα.
- Χρησιμοποιώντας τη μαρίζ ρίξε τη μαρέγκα μέσα
στο κοσκινισμένο μείγμα αλευριού και μπέικιν πάουντερ. - Χρησιμοποιώντας το σύρμα ανακάτεψε με πολύ
ανάλαφρες κινήσεις. - Ρίξε τη ζύμη μέσα στη φόρμα αφού καλύψεις τον πάτο της με λαδόκολλα.
- Ψήσε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 12-15 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί βγάλτε το παντεσπάνι από τη φόρμα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και αφαιρέστε τη λαδόκολλα από τον πάτο.
- Αφήστε το παντεσπάνι χωρίς γλουτένη σε μια σχάρα για κρυώσει.
Συμβουλή: Μόλις κρυώσει μπορείτε να χωρίσετε το παντεσπάνι στη μέση ή στα τρία. Γεμίστε το με κρέμα.