Υλικά
(για 3-4 μερίδες)
- 240 γρ ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΦΑΓΟΠΥΡΟ GRECIAN LIVING
- 30 γρ σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 1 κ.σ κατίκι
- 30 γρ κρασί
- 6 γρ άνηθο
- 6 γρ δυόσμο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 7 ντοματίνια
- Χυμό από λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τις πέννες για 12 λεπτά να βράσουν.
- Έπειτα αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξεβγάζουμε με νερό και προσθέτουμε λίγο λάδι ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμύδι και το ξερό κρεμμύδι.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Σοτάρουμε το σπανάκι.
- Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι.
- Μόλις αποκτήσει χρυσαφί χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει, τοποθετούμε το μείγμα με το σπανάκι στο μπλέντερ, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, χυμό από λεμόνι και αναμειγνύουμε.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Σοτάρουμε τα ντοματίνια και το φρέσκο κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα από σπανάκι και τα βρασμένα μακαρόνια.
- Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε 1 κ.σ κατίκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
* Πηγή : ιστοσελίδα https://www.grecianliving.com/