Γλυκά, Συνταγές

Σιροπιαστό Κέικ Αμυγδάλου με Πορτοκάλι Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι με διάμετρο 20εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα προς ένα και στη συνέχεια την βανίλια.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, την πολέντα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40 – 50 λεπτά, ή έως ότου η επιφάνεια είναι ανοιχτό καφέ και το κέικ απομακρύνεται ελαφρώς από τις πλευρές της φόρμας.
  5. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε μία πιατέλα. Το κέικ θα είναι αρκετά εύθραυστο, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς το αφαιρούμε.
  6. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Τρυπάμε το κέικ παντού με ένα πιρούνι και μετά ρίχνουμε το σιρόπι. Σερβίρουμε το κέικ αμυγδάλου με χτυπημένη κρέμα ή λίγο γιαούρτι.