Γλυκά, Συνταγές

Νηστίσιμα Κουλουράκια Λεμονιού Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 750gr Μείγμα FIN MIX SEMPER
  • 290gr Σπορέλαιο
  • 300gr Ζάχαρη
  • 120ml Χυμό πορτοκάλι
  • 60ml κονιάκ
  • 2 κ.γ. baking powder 
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα ενός ακέρωτου λεμονιού
  • ξύσμα ενός ακέρωτου πορτοκαλιού
  • 150gr σουσάμι καβουρντισμένο 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια και το κονιάκ και το χτυπάμε με το μίξερ έως ότου ασπρίσουν. 
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό, τη σόδα και τέλος το μείγμα. 
  3. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα πανάρουμε με το σουσάμι.  Μπορούμε εάν θέλουμε να βάλουμε το σουσάμι μέσα στη ζύμη και μετά να πλάσουμε τα κουλουράκια. 
  4. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45′ ή μέχρι να ροδίσουν.