Αλμυρά, Συνταγές

Ψωμί με μούσλι Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 500 γρ. Mix B Bread Mix
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 350 ml γάλα
  • 100 ml νερό
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 20 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 20 γρ. χοντροκομμένοι ηλιόσποροι
  • 50 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
  • 20 γρ. λιναρόσπορος (ολόκληρος ή χοντροκομμένος)
  • 2 κ.γ. σουσάμι

Εκτέλεση

Το δημοφιλές πρωινό τώρα στο καθημερινό σου ψωμί, ένα ψωμί με μούσλι. Σπόροι, όπως ο λιναρόσπορος. Ξηροί καρποί και φρούτα, όπως τα φουντούκια και οι σταφίδες. Όλα μαζί σε ένα δυναμικό και υγιεινό αποτέλεσμα!

  1. Βάλε το αλεύρι και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τη μαλακωμένη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τα ασπράδια, το γάλα και το νερό και ζύμωσε απαλά.
  2. Ανακάτεψε όλα τα άλλα υλικά και δούλεψε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία.
  3. Με βρεγμένα ή αλευρωμένα χέρια, σχημάτισε τη ζύμη σε φραντζόλα, ίσιωσέ την ελαφρώς και τοποθέτησέ την σε ταψί καλύπτοντάς τη με λαδόκολλα.
  4. Σκέπασε το ψωμί με ένα υγρό πανί και άσε το να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 ° C.

* Πηγή : ιστοσελίδα https://xorisglouteni.schaer.com/