Υλικά
4 φλιτζ.τσαγ. γάλα
1 φλιτζ.τσαγ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ.τσαγ. Κορν Φλάουρ PEAK’S FREE FROM χωρίς γλουτένη
5 κρόκοι αυγών
2 κουτ.σούπ. βούτυρο
1 μπαστουνάκι βανίλιας
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Διαλύουμε το Κορν Φλάουρ PEAK’S FREE FROM χ.γ., σε ένα φλιτζάνι τσαγιού κρύο γάλα.
- Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά, τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους σπόρους από το μπαστουνάκι της βανίλιας που έχουμε αφαιρέσει με ένα μαχαιράκι.
- Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, μαζί με τη φλούδα λεμονιού και με τον υπόλοιπο μπαστουνάκι βανίλιας.
- Αφού το γάλα ζεσταθεί αρκετά, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρεμα.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι, βάζουμε μεμβράνη από πάνω να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
Προτάσεις σερβιρίσματος:
- Αν θέλουμε να κάνουμε την κρέμα σοκολατένια, προσθέτουμε στο τέλος μαζί με το βούτυρο, 250γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα χωρίς γλουτένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
- Για πιο πλούσια γεύση, αντικαθιστούμε 200γρ από το γάλα που βράζει, με 200γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.
Αυτή την υπέροχη και πλούσια κρέμα, χρησιμοποιήστε την για στρώσεις σε τούρτες, σε κέικ, σε Μιλφέιγ και όπου αλλού σας οδηγήσει η φαντασία σας!
Μπορείτε βέβαια να την φάτε και όπως ακριβώς είναι με το κουταλάκι…