Υλικά
- 150 gr Αλεύρι Schär MIX C για όλες τις χρήσεις
- 75 gr Ζάχαρη
- 1 Αβγό
- 75 gr Μαργαρίνη
- Γάλα Όσο χρειάζεται
- 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν – πάουντερ
- 1 λεμόνι Ξύσμα
- Μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το αλεύρι MIX C σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάξτε μια τρύπα στο κέντρο.
- Βάλτε τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαργαρίνη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού στην τρύπα.
- Ζυμώστε καλά και βάλτε μέσα αρκετό γάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι, όχι πολύ μαλακό.
- Κρατήστε ένα μέρος της ζύμης (για το σχέδιο) και απλώστε την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού με περίπου μισό εκατοστό σε πάχος.
- Τοποθετείστε το μέσα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
- Απλώστε μαρμελάδα βερίκοκο.
- Φτιάξτε λωρίδες από ζυμάρι και τοποθετήστε τις πάνω στο κέικ σε διχτυωτό σχέδιο.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 40 λεπτά.
* Πηγή : ιστοσελίδα http://www.glutenet.gr/