Συνταγές

Θρεπτική μανιταρόσουπα βελουτέ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια (κατά προτίμηση άσπρα)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 φέτες μπέικον για σερβίρισμα…

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε κάθετα σε φέτες τα κρεμμύδια μας.
  2. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  3. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσουμε να καραμελώσουν.
  4. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο, το οποίο θα αφαιρέσουμε αργότερα. Σβήνουμε τα κρεμμύδια με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
  6. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
  7. Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα κλωνάρια δενδρολίβανου που έχουμε βάλει μέσα.
  8. Χτυπάμε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ βάζουμε λίγη λίγη ποσότητα τη φορά). Αν θέλουμε τη σούπα πιο αραιή, όση ώρα χτυπάμε προσθέτουμε και λίγο νερό μέσα. Μόλις είναι έτοιμη αλατοπιπερώνουμε.
  9. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε βάλει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
  10. Σερβίρουμε την σούπα μας με το ψιλοκομμένο μπέικον.

Πρόταση σερβιρίσματος:
Σας προτείνουμε να συνοδέψετε την λαχταριστή και θρεπτική αυτή σούπα με τα κριτσίνια μας χωρίς γλουτένη LIVE LONG LIVE GREEK με χονδρό αλάτι και δενδρολίβανο. Το συνοδευτικό αυτό μαζί με ένα ποτήρι φρουτώδες λευκό κρασί, θα δώσει χρώμα και γεύση στο μεσημέρι σας…

* Πηγή :  ιστοσελίδα  http://www.livelonglivegreek.gr